Året 2013

Tillbaka blick på året 2013

Så har då ännu ett år lagts till minnenas arkiv, ett år som hade mycket glädje men även sorg.
Jag började året med att i mars para Novalies Firefly "Tessi" med Brilliant Bronze Gilroy of Galway " Zero", två månader senare såg 10 små stjärnor dagens ljus.
I maj var det så dags att även para Dubliner Walking In Memphis " Lily" med East Meadows Starboy. U-ljudet visade att Lily till min stora besvikelse inte blivit dräktig,men det var bara att gilla läget och njuta av de 10 småttingar jag redan hade, som alla artade sig bra.

Veckorna gick och Tessis valpar växte, många besök fick de utav sina blivande familjer och i juli flyttade de alla till sina nya fina familjer några nya och även denna gång fick jag glädjen att återse "gamla" valpköpare.
Så hände det som formligen tog mig på sängen och fick mig att totalt tappa hakan. Jag har nog aldrig under mina år som uppfödare blivit så paff.
Den 5 juli hade jag MÅNGA missade samtal på min mobil under loppet av en timme, det var Cissi som ringt och till slut lämnat ett helt uppgivet meddelande, snälla Christine ring så snart du hör detta, Lily är jätte sjuk,jag är nog påväg till djursjukhuset när du hör detta!!!!!!
Jag slänger mig på telefonen och ringer men det är bara upptaget, efter många försök utan att få svar så börjar mitt adrenalin nästan pysa ut genom öronen.
Till slut får jag äntligen svar av en helt kolugn Cissi, som säger: nej men hej Christine. Jag är däremot inte lugn och säger heeeej.......Cissi vad har hänt med Lily!!!!! Cissi svarar nja Lily är nog inte så sjuk längre, hon har precis fått en liten hanvalp!!! Det var som om någon slagit något hårt i huvudet på mig och jag säger, va!!!! var kom den ifrån? Ifrån hennes mage skrattar Cissi.
Efter en stund när jag fått det hela klart för mig vad som hänt, så säger Cissi kan du komma hit tror du för jag vet inte om det kommer fler. Då börjar min hjärna gå i spinn!!!!!! Jag har 10 små 6veckors valpar, en löptik, Azlan som är stört kär ok, hur löser jag detta. Funderar och säger till Cissi jag kommer, ska bara lösa det praktiska här hemma, ringer min oumbärliga vän och granne Ann berättar vad som hänt, och hon säger åk jag håller ställningarna här hemma. Underbara Ann du är född under en mycket speciell stjärna!!!.
Jag tar med Yatzy som löper, så det inte blir någon "tjuvparning" dessutom och åker till Cissi och Lily.
det tar ca 30 min till Cissi men vilka långa 30min det var, och där ligger han den "lilla" valpen på bara 490g och äter när jag kommer fram och det blev inga syskon det blev en Novalies Summer Surprise "Tristan" som givetvis blev kvar här hemma.
Han kom som en skänk från ovan, men det förstod jag inte förrän senare under sommaren.
Min dotter och hennes familj och vår familj fick i auguti ett mycket tungt besked. Jag är så otroligt glad för att jag då hade Tristan som den lilla valp han varså tog min uppmärksamhet och tid och jag kunde med hjälp av honom och mina andra älskade hundar vara kvar i nuet, vara stark och stötta min dotter.
Vilka själasörjare hundar är!!!!

2013 blev ett helt fantasktiskt utställningsår!
Fortsättning följer........


Tristan bara några timmar gammal.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.08 | 17:53

Har ni fortfarande en hanvalp kvar/Petra

...
17.11 | 08:09

Hej Åsa! Du är jättevälkommen att skriva ett mejl eller ringa mig så får vi presentera oss lite för varandra 😊
Kul att du är intresserad av en valp 😀
Mvh/Cicc

...
16.11 | 09:25

Hej!

Vi vill ställa upp oss på valplistan 2020. Vi har haft vår Telma snart i 13 år.
Vi har alltid trivts med setter.

...
10.09 | 09:26

finns det valpar kvar / fanny

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS