Nu har det hänt en hel del , så det är verkligen dags fö...

2014-07-20

Oj vilken valpvår och sommar det blev!!!

I mitten på Mars blev vår älskade goa kille N. Fiddler On The Roof  aka Azlan pappa till en kull fina valpar 3 tikar och 5 hanar,mamma var Dubliner Mac Fabienne.

Alla Fabiennes och Azlans valpar har fått sina hem att flytta till.

Lilla Novalie aka Zelda fick flytta hem till min trogna valpköpare och vän Gunilla och hennes man Göte hos dem bor redan Zeldas farmor N. Cameron Diaz aka Diddi och faster N. Hot Chockolate aka Isolde.

Om allt går vägen  så hoppas jag att hon om några år kommer att bli mamma till nya små stjärnor.

 

 

 

 

I mars var det så dags för Dubliner Walking In Memphis aka  Lily att åka och ha date med East Meadows Starboy aka Matisse, vilket visade sig vara en mycket lyckad date, då hon den 21/5 födde ett gäng stora fin valpar 7 tikar och 5 hanar, som nu alla har flyttat till sina nya hem.

 Även i år fick jag återse "gamla" valpköpare, denna gång en mycket gammal som köpte en tik av mig 1992 N. Fame,hon blev 12,5 år och nu fick jag åter glädjen att leverera lilla N. Joy and Pride aka Elsa till samma ägare Ler stort 

Alla Lilys valpar har flyttat till mycket goa mattar och hussar och jag önskar er alla en härlig valp sommar och lycka till med era småttingar, hoppas jag får återse  er alla om några månader på er första valpträff. Ler

Under våren blev även Lily mormor då henens dotter N. Good Golly Miss Molly aka Puzzel även hon blev mamma till en kull mycket fina och goa valpar, ochså till dem var East Meadows Starboy aka Matisse stolt pappa.

Ur den kullen blev det en tik Dragonfire Gambling Rose aka Liza och D. Gangster In Red aka Aragon som delägs med Susanne Ekstöm som förhoppningsvis inom några år kommer att ge oss fina små stjärnor i valplådan.

 

Så har jag då även varit i väg på året första utställning.

Torsdagen den 10/7 packades två bilar och jag och tre "tjejer " drog iväg med 7 hundar till Tvååker, precis som förra året stod solen som ett spjut ifrån klar himmel så det var VARMT även i år i Tvååker.

Vi bodde även i år på härliga 50- tals inspirerade B&B Moarna.

 

 Vilken utställnings helg det blev i dagarna två! Ler stort

Småttingarna juniorerna N. Just A Summer Surprise aka Tristan och N. Itsy- Bitst aka Itsy skötte sig båda mycket bra, de fick fin krik båda två och blev placerade i junior klass båda dagarna.

Den som ändå lyckades lite bättre var Itsy som dag 2 tog sitt första Ck, till matte Cissis stora glädje åkte Itsy hem med en massa fin rosetter, hennes första av förhoppningsvis många fler.

 

 

 Så till den som skrällde i Tvååker, kennelns kuttersmycke min stjärna Sunny Prides Nightingale aka Nova som debuterade i öppen klass.

Dag 1  slutar för Nova med ett BIM och hon tar sitt första Cacib så proffsigt visad av hennes kull bror Gibsons husse Rune, tusen tusen tack Rune Ler stort

Dag 2 tar hon BIR:et och slutar som BIG 4, då var hennes proffsiga handler Christina Tamm, även tusen tusen tack till dig ChristnaLer stort

Nova kommer om allt går enligt planerna att bli mamma under 2015, vilket jag verkligen ser fram emot.

Hennes första kull kommer att se dagen ljus hemma hos hennes uppfödare Yvonne Kojzar.

 

 

Så till det som är en uppfödares dilemmaLedsen 

När man har en flock med hundar så är det mycket viktigt att alla hundar fungerar i hop att alla trivs och mår bra.

Alla hundar trivs inte med att leva i en flock.

bland om tack och lov ej ofta ställs man inför att fatta mycket jobbiga beslut, beslut som jag helst skulle vilja slippa ta.

För mig är dock hundarnas välbefinnande och välmående viktigare än vad jag själv känner och det är min skylldighet och ansvar gentemot mina hundar att inte falla för min känslomässiga egoism utan ta de beslut som tyvärr ibland måste tas.

Under en tid har jag märkt att Yatzy inte trivts så bra i flocken, hon och Nova  kommer inte så bra överens.

Yatzy är en ranghög tik,som inte uppskattar Novas lekinviter vilket gör att hon morrar åt Nova, Nova i sin tur accepterar inte att någon morrar åt henne och detta bidrar till att jag sätt tikslagsmålet lura bakom hörnet vilket jag absolut inte vill utsätta vare sig mig själv Yatzy eller Nova för.

Så för att undvika detta och för att Yaztzy som är den som inte mår bra i detta ska få chansen att var en glad och lycklig hund,började jag fundra på att söka ett hem för henne.

Som en skänk ifrån ovan träffade jag via en vän två helt underbara människor som visst skulle de kunna låta Yazty flytta hem till dem, vilket hon nu har gjort och mår och har det som den prinsessa hon är.

Tack Gunilla och Hans Hjärta

Nu laddar jag upp inför nästa stora händelse för mig i utställnings sammanhang, jag ska för första gången ställa hund på en Världsutställning vilken i år är i Helsingfors, med mig dit åker Nova och Azlan , Susanne och hennes Grappa och henens vännina Monica.

Nu önskar framför allt alla mina goa valpköpare en riktig härlig valpsommar och även alla er andra en skön och varm sommar med mycket bad och avkppling/ Christine

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.08 | 17:53

Har ni fortfarande en hanvalp kvar/Petra

...
17.11 | 08:09

Hej Åsa! Du är jättevälkommen att skriva ett mejl eller ringa mig så får vi presentera oss lite för varandra 😊
Kul att du är intresserad av en valp 😀
Mvh/Cicc

...
16.11 | 09:25

Hej!

Vi vill ställa upp oss på valplistan 2020. Vi har haft vår Telma snart i 13 år.
Vi har alltid trivts med setter.

...
10.09 | 09:26

finns det valpar kvar / fanny

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS