Sunny Prides Nightingale "Nova"

Så har nu Novas valpar sett dagen ljus!

2015-03-11.

Nova har nu  på Kennel Sunny Prides fått sin första valpkull, 5 små underbara valpar har sett dagens ljus 2 hanar och 3tikar.😀

 

Sunnt Prides Nightingale aka Nova är nu mamma till 5 små underbara valpar 2hanar och 3tikar.
Nova kommer om allt går vägen att bli mamma våren 2015. Valparna kommer att se dagns ljus hemma hos hennes uppfödare.
Sunny Prides Nightingale aka Nova skk-Norrköping juni 2013.

Nova sköter sig så bra !

2013-07-04.

Så har då Novas utställings sommar börjat, måste säga att jag är mer än nöjd med starten.

Hennes premiär i de stora sammanhangen var i början på juni Skk-Norrköping där hon fick en rivstart med ett Bir och fick därmed även visa upp sig i stora ringen, vilket hon klarade galant.

I slutet på Juni åkte vi till Borås, nu fick hon även prova på att bo på hotell vilket var en upplevelse både för Nova och mig.

Denna gång blev det ex .ck och 2:a bästa tik.

Ser fram emot denna utställnings sommar som Nova och jag ska ut på.

Beskrivning

Bästa barnflickan!

Nova har även visat sig vara en riktigt go liten "barnflicka" hon bara älskar Tessis valpar och passar på att gosa med dem så fort Tessi är ute och kissar.

Hon är helt fanastisk denna lilla tjej på 11mån, hon pysslar och tvättar valparna som om honaldrig gjort något annat, vilken lite talang hon är, bådar gott inför den dagen när hon själv förhoppningsvis ska få bli mamma.

Nova i finalringen Norrköping Skk 2013-06-02.
Vimmerby Bk

Utställnings debut

2013-06-03.

Nu har Nova visat att hon visst kan visa upp sin bästa sida.

Hela vintern har vi tränat inför kommande sommar och utställningar.

Nova är en tjej med mycket egna åsikter, så vi har haft våra duster om det här med att stå fint, och gå med på att matte håller i svansen, tittar i munnen o.s.v allt det där som man måste gå med på om man ska på utställnng.

Så anmäldes hon till två inoff utställningar, i Vimmerby och Västervik och då bevisade hon att hon visst förstått vad jag försökt lära henne, även om hon inte låtsats om det.

Så kom då dagen när hon skulle debutera i de stora sammanhangen, och premiären blev i Norrköping Skk den 2/6.

Nova lever verkligen upp till sitt namn hon är en stjärna, hon kliver in i ringen och uppför  sig helt perfekt, så perfekt att hon kniper ett BIR på sin debututställning, och får därmed även visa upp sig i stora ringen. Det kan man kalla premiärdebut!!!🙂

Det blir Novas utställningsår i år, hon och jag ska ut på lite utställnings turne i sommar så nästa utställning blir i Borås i slutet på Juni. Ska bli en härlig sommar med Nova.😀

Sunny Prides Nigtingale aka Nova

Lilla Nova har växt på sig!

Nu har det gått 7månader sen lilla Nova kom in i mitt liv. Nova har vuxit och blivit en stor vacker Gordon Setter, som har mycket bestämda åsikter om det mesta.Irländska Settrar är envisa, men nu vet jag att det finns de som är ännu envisare Gordon Setter.

Nova har verkligen under de sju månader vi nu levt ihop satt min fantasi på prov, för det behöver man ha när man ska försöka få Nova att göra det jag vill, hon ifrågasätter det mesta och bli sur på henne är slöseri med energi, hon bryr sig någon sekund eller så sen har hon glömt bort att jag var sur på henne.

Nova är en riktig liten prat kvarn. Varje morgon när hon märker att jag börjar vakna så drar hon igång sin god morgon serenad, jag har aldrig haft en hund som kan få fram så mycket olika ljud som Nova får fram när hon ska bedyra sin kärlek eller glädje. Hon är helt underbar!

Hela vintern har vi tränat på att stå fint, vilket Nova tyckte var helt onödig så vi har haft lite duster innan hon äntligen insåg att jag faktiskt är envisare än hon, hon hoppades nog in i det längsta på att jag skulle tröttna, ge upp men ack vad hon bedrog sig.

Så nu står hon riktigt bra, vi ska i helgen 05-05 prova att åka på en liten träningsutställning och förhoppningsvis sköter hon sig lika bra som hemma men man kan aldrig vara säker, det blir en till träningsutstälning i slutet på maj och sen debuterar hon nog på Skk i Norrköping i Juni.

Ser fram emot att ta ut och ställa henne i sommar.

Drömmen som blev sann

För 27 år sedan när den första Irländska Settern Crayzys Nova kom in i mitt liv , så sa jag till min man -Jag vill ha en Irländsk Setter och en Gordon Setter.

Den Irländska Settern kom in i mitt liv direkt, men det tog 27 år innan Gordon Settern gjorde det. Varför då? De gordon jag såg för 27 år sen var inget jag föll för. Men så en varm sommardag under en gran på Himmelstalundsfälltet där jag satt med min vän Lena och väntade på att finalen skulle börja så hände det.

Jag såg den!

En Gordonhane som gjorde att jag fullkomligt tappade hakan.

Lena sa jag titta! En sån Gordon vill jag ha!

Jag tog reda på var han kom ifrån och det visade sig att han var en import från USA. Några år senare såg jag att en uppfödare på Irländsk Setter hade tagit hem en så fin gordon tik från Australien.

Jag kontaktade henne och bokade en valp när det det var dags för Tracy som hennes tik hette att få valpar, detta var för 5-6år sedan. 2gånger har jag bokat valp och båda gångerna har omständigheter sedan gjort att det inte blev någon valp.

Så i Juni fick jag ett mail från Yvonne, som var på sitt sommarställe inte så långt från där jag bor.

Ska du inte komma och titta och klappa på Lotus mage hon är så tjock, d.v.s dräktig!

Och passade det att ta en gordonvalp nu då!? Nej, jag  har ju sparat en valp ur vårens kull Yatzy, blir nog lite mycket med två valpar tänkte jag.

Jag tackade dock ja till Yvonnes inbjudan och åkte och "klappade" på Lotus mage.

Efter mycket funderande fram och tillbaka under sommaren, så bestämde jag mig till slut!

Nu eller aldrig det var ju tredje gången gillt, så i mitten på September åkte jag  och min son David och hämtade hem Sunny Prides Nightingale.

På vägen hem pratade David och jag om vad hon skulle heta, jag hade en del förslag med David skakade på huvudet åt dem alla. Tillslut sa han, mamma jag tycker hon ska heta Nova, din första Irländare hette ju Nova=stjärna så då tycker jag att din första gordon ochså ska heta Nova.

Nova blev det,  nu äntligen har jag det jag önskade för 27 år sedan både Irlänsk Setter och Gordon Setter. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Välkommen  till oss lilla Nova!

 

So is it time for some news.

27 years ago when the first Irish Setter Crayzys Nova came into my life, so I said to my husband, I want an Irish Setter and Gordon Setter.

The Irish Setter came into my life directly, but it took 27 years before Gordon Setter did. Why? The gordon I saw 27 years ago was nothing I fell for. But one hot summer day under a tree on Himmelstalundsfälltet where I was sitting with my friend Lena and waited for the finals would start as it happened.

I saw it!

A Gordon male that made me utterly amazed.

Lena, I said look! Such a Gordon I want!

I found out where he came from and it turned out that he was an import from the U.S.A  A few years later I saw a breeder of Irish Setters had taken home a fine gordon female from Australia.

I contacted her and booked a puppy when it was time for Tracy as her bitch named to puppies, this was for 5-6 years ago. Two times I have booked a puppy and both times, the circumstances then made that there was no puppy.

So in June I received an e-mail from Yvonne, who was at her summer home not far from where I live.

Will not you come and watch and clap at Lotus stomach she is so thick, that is pregnant!

And it suited to take a Gordon puppy now then!? No, I've saved a puppy from the spring litter Yatzy, will probably be a bit much with the two puppies I thought.

I said yes to Yvonne's invitation and went and "patted" on  Lotus stomach.

After much pondering back and forth during the summer, so I finaly decided.

Now or never, it was third time lucky, so in mid-September, I went whith my son David, and brought home Sunny Pride Nightingale.

On the way home David and I talked about what she would be called, I had some suggestions with David shook his head at them all. Finally he said, mom, I think she should be called Nova, your first Irish  was called  Nova = star so then I think your first gordon also will be called Nova.

Nova became her name, finally, I have what I wanted 27 years ago both red Irish setter and Gordon Setter. He who waits for something good never waits too long. Welcome to our little Nova

Nova 5v
Nova 5v
Nova sittande vid sin mamma Sunny Prides Black Lotus och en av Novas bröder
Novas pappa "Walter" Tahtan Hometown Hero
Novas Mormor Tahtan Sign O The Times "Tracy"

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

yvonne kojzar | Svar 06.11.2012 21:37

Åh,det värmer,att se dessa godingar Dom är bäst!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.08 | 17:53

Har ni fortfarande en hanvalp kvar/Petra

...
17.11 | 08:09

Hej Åsa! Du är jättevälkommen att skriva ett mejl eller ringa mig så får vi presentera oss lite för varandra 😊
Kul att du är intresserad av en valp 😀
Mvh/Cicc

...
16.11 | 09:25

Hej!

Vi vill ställa upp oss på valplistan 2020. Vi har haft vår Telma snart i 13 år.
Vi har alltid trivts med setter.

...
10.09 | 09:26

finns det valpar kvar / fanny

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS